jeep MB/GPW
Menü
 
Bejelentkezés/no need registration
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2005-02-19
 

jeep a filmekben/jeeps in the movies

Filmek amikben feltünik a 2. Világháborús jeep ( ww2 jeep in movies):

 


Bataan (1943) am. ff. (US, bw)

R.: Tay Garnett

F.sz.: Robert Taylor, George Murphy, Thomas Mitchell

Japan has just invaded the Phillipines and the US Army attempts a desperate defence. Thirteen men are...

 


The Figthing Seabees (1943) am. ff. (US, bw)

R: Edward Ludwig

F.sz.: John Wayne, Susan Hayword

Construction workers in World War II in the Pacific are needed to build military sites, but the work is dangerous and they doubt the ability of the Navy to protect them. (Ford jeep at 0:38:28, 1:08:40)


Back to Bataan (1945) am. (US, bw)

R: Edward Dmytryk

F.sz.: John Wayne, Anthony Quinn, Beulah Blondi, Vladimir Sokoloff,......

The US Army's defense of its Philippines colony and the allied Malay countries/colonies behind it counted on its island fortress of Corregidor on Luzon -and a few others- but loses it in the 6 May 1942 Japanese combined forces attack.

 


Bevetették őket ( They Were Expendable) (1945) am. ff. (US, bw)

R.: John Ford

F.sz.: Robert Montgomery, John Wayne

Nem sokkal azt követően, hogy Amerika belépett a második világháborúba, egy flottájától hátrahagyott amerikai PT-hajóraj és teljes legénysége Fülöp-szigeteki bázisán rekedt. A hajórajra élethalál-harc várt a japánok uralta Csendes-óceánon.


Célpont Burma (Objective, Burma!) (1945) am. ff. (US, bw)

R.: Raul Walsh

F.sz.:  Errol Flynn, James Brown, Willam Prince

Amerikai ejtőernyősök megtámadnak egy Burmában lévő japán radarállomást. A 2. világháborús dráma a dzsungelháború szörnyűségeit ábrázolja.

*Slat grill-es MB! A végén nagyon jó képek Dakotábol kiguruló jeepről!*


Csatamező (Battleground) (1949) am. ff. (US, bw)

R.: William A. Wellman

F.sz.: Van Johnson, John Hodiak, Ricardo Montalban, George Murphy, Marshall Tompson

 A második világháború idején a 101-es légideszant katonái egy ostromlott belga városban találják magukat az ardenneki csata kellős közepén. A köd és a vastag felhőzet miatt minden légitámogatástól megfosztott csapatot pszichológiailag igen megviseli a túlélésért folytatott kétségbeesett küzdelem.


Bed Day at Black Rock (1955) am. sz. (US, color)

R: John Sturges

F.sz.: Spencer Tracy, Anne Francis, Dean Jagger

Nem háborús film, mégis arról szól. Pontosabban a háború alatt az amerikai japánok ellen elkövetett bűnökről. A főhős elmegy Bad Rock kicsi, isten háta mögötti kis városába egy japán farmert keres. Azonban nem találja és elkezd nyomozni mi is történt vele. Egy szép háborús jeepet bérel és azzal közlekedik.....


2 x 2 néha öt. (1954) Magyar (Hungarian) sz.

R.: Révész György

F.sz.: Ferrari Violetta, Zenthe Ferenc

Egy nagyképű de tehetséges arany koszorús vitorlázó repülő, új vitorlázógépet tervez amivel magassági rekordot akar megdönteni. De vajon elég a tehetség, vagy kell a szaktudás a számolás is. Egy Gaz 64-es és egy, ha jól láttam, slat grilles Willys jeep szerepel a filmben! 


Sose kevesebbet (Never So Few) (1959) am. sz. (US, color)

R.: John Sturges

F.sz.: Frank Sinatra, Gina Lollobrigida, Peter Lawford, Steve McQueen, Charles Bronson

Tom Reynold kapitányt (Frank Sinatra) és egységét a II. világháború idején egy Japán elleni burmai akcióba vonják be. A Chiang kai Shek hadsereg támadására reagálva embereit Kínába vezeti, hogy visszacsapjon, de seregét lemészárolják. Ezek után a kapitányt visszahívják az USA-ba a zenéhez és a szerelméhez, Carlahoz (Gina Lollobrigida). Carlanak döntenie kell, vagy Tommal megy vagy társával marad (Paul Heinreid).


A leghosszabb nap (The Longest Day) (1962) am.sz. (US, color)

R.: Ken Annakin

F.sz.: Eddie Albert, Arletty, Richard Beymer, Richard Burton, Sean Connery, John Wayne, Henry Fonda, Werner Hinz, Kenneth More, Richard Münch, Hans Christian Blech, Bourvil

  A második világháború végkifejlete számos történész szerint a normandiai partraszállás sikerén múlt. A szövetségesek merész terve - összehangolt és váratlan támadást intézni a németekre onnan, ahonnan a legkevésbé számítanak rá - 1944. június 6-án súlyos veszteségek árán, de sikerrel járt.
Az 1962-ben forgatott klasszikus minden idők egyik legambiciózusabb filmje, amelynek alkotói a lehető legpontosabban, leghitelesebben - szinte dokumentarista módon - szerették volna bemutatni a leghosszabb nap eseményeit. Ellentétben számos, a partraszállásról szóló filmmel, ebben az alkotásban mind az angolok, mind az amerikaiak, mind a franciák, mind pedig a németek szemszögéből megismerhetjük a csata szinte minden pillanatát. A filmnek szinte minden szereplője főszereplő. Egyforma hangsúlyt kapnak a generálisok és a közkatonák, ugyanolyan részletesen megismerhetjük a partraszállást megelőző előkészületeket, mint magát az ütközetet. 


A horog (The Hook) (1962) am. ff. (US, bw)

R.: George Seaton

F.sz.: Kirk Douglas, Robert Walker

Drámai tőrténet a koreai háborúból. amikor oly kevés értéke volt az emberi életnek.


A  Crossbow akció (Operation Crossbow) .(1965) ang. am. ol. sz. (GB, US, I, color)

R.: Michael Anderson

F.sz.: Sophia Loren, George Peppard

Második világháborús történet amiben szövetséges ügynökök egy csoportja megkisérli a német rakéta-kutatóbázisának lerombolását.


A halál 50 órája (The Battle of the Bulge) (1965)  am. sz. (US, color)

R.: Ken Annakin

F.sz.: Henry Fonda, Charles Bronson, Robert Ryan, Telly Savalas, Robert Shaw, Dana Andrews

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák - hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak...


Elveszett dicsőség (Lost Command) (1966) am. sz.  (US, color)

R.: Mark Robson

F.sz.: Anthony Quinn, Alain Delon, George Segal, Michele Morgan,

Maurice Ronet, Claudia Cardinale

A Dien Bien Phunál elszenvedett vereség és a Vietnamból történt kivonulás után a francia hadsereg ejtőernyős elitalakulatát Észak-Afrikába vezénylik. A kibontakozó algériai fegyveres ellenállás azonban, ha lehet, minden eddiginél nagyobb próbatétel elé állítja a sok harcban megedzett katonákat, akik a két oldalról rájuk nehezedő nyomás alatt végül is - erkölcsileg - elbuknak.


Play Dirty (1968) angol sz. (UK color)

R: André De Toth

F.sz. Michael Caine, Nigel Davenport, Nagel Green, Harry Andrews, Patrick Jordan, Daniel Pilon, Martin Burland, George McKeenan, Bridget Espeet,......

The Dirty Dozen meet the Stiff Upper Lip. A British Petroleum executive (Michael Caine) is assigned to work with the British Army in North Africa handling port duties for incoming fuels.....


Kémek a sasfészekben  (Where Eagles Dare) (1969) Ang. sz. (GB color)  

R.: Brian G. Hutton

F.sz.: Richard Burton, Clint Eastwood, Mary Ure

A második világháború idején egy angol harci repülőt lelőnek a nácik által megszállt területen. Az egyetlen túlélő egy angol generális, akit a közeli SS bázisra visznek. A brit katona teljes tudatában van a D-Day akció összes részletének, azonban elhatározza, hogy a német haderőnek a normandiai partraszállásról egyetlen részletet sem ad ki, még ha ez életébe is kerülhet.


The Bridge at Remagen (1969) Am. sz. (US, color)

R.: John Guillermin

F.sz.: George Segal, Robert Vaughn, Ben Gazzara, Bradford Dillman, E. G. Marshall, Peter van Eyck.......

1945. március elején, a II. világháború végóraiban járunk. A szövetséges haderő már Németország kapujában, a Rajna előtt áll. Az utolsó tartalékait felélő Wermacht vezetése a folyón Remagen varosánál átívelő, utolsó ép rajnai híd felrobbantását a veterán Kruger őrnagyra bízza. Bár az angolszászok előrenyomulását mindenáron meg kell akadályoznia, a Rajna túlpartján rekedt hetvenötezer német katona visszavonásának érdekében - a parancs kiadását halogatva - az utolsó pillanatig kivár. Az amerikai előörs eközben mindent megtesz, hogy a hidat bármilyen vérveszteség árán, de épségben elfoglalja...


Kelly hősei (Kelly's Heroes) (1970) am. sz. (US, color)

R.: Brian G. Hutton

F.sz.: Clint Eastwood, Donald Sutherland, Telly Savalas,

Az amerikai közkatona elfog egy német őrnagyot, s így megtudja, hogy a harcvonal mögött hatmillió dollárt rejtettk el. Társaival útra kel, hogy megszerezze.


A Sas leszállt (The Eagle has landed) (1976) am. sz. (US, color)

R.: John Sturges

F.sz.: Michael Caine, Donald Sutherland, Robert Duvall,

1943. Hitler - sikerein felbuzdulva - parancsot ad Canaris tengernagynak, hogy raboltassa el legnagyobb ellenségét, Churchillt. Radl ezredes veszi kezébe a szinte lehetetlen vállalkozást. Megtalálja hozzá a megfelelő embereket: Steiner ezredest - az Angliában nevelkedett kiváló és vakmerő katonát - és csapatát, valamint Devlint, az angolok ellen harcoló írt. Seregély nevű angol kémük állítása szerint Churchill a következő hónapban egy eldugott kis kelet-angliai faluban tölt egy hétvégét. Együtt van tehát minden szükséges kellék, hogy az évszázad nagy bravúrját végrehajtsák... Izgalmas háborús kalandfilm világhírű színészekkel

 


A Híd túl messze van (A Bridge too far) (1977) am. sz. (US, color)

R.: Richard Attenborough

F.s.: Sean Connery, Hardy Krüger, Robert Redford, Ryan O'Neal, Walter Kohut, Anthony Hopkins, Colin Farrel

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét, és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint többezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán, és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot...

*A legtöbb jeepet felvonultató fílm! Szemet gyönyörködtető látvány!*

 


Magas rangú célpont (Brass Target) (1978) am.sz. (US, color)

R.: John Hought

F.sz: Sophia Loren, John Cassavetes, George Kennegy, Robert Vaughn

George S. Patton tábornok mindent elért, amiről egy katona csak álmodhat, karrierjét sokan mégis mind a mai napig ellentmondásosnak, személyét pedig állandó viták tárgyának tekintik. A tábornok ugyanis pontosan tisztában volt azzal, hogy a világ mennyire rajong a katonai parádéért, mennyire fontos a fegyver a nyilvánosság ereje. És ő nem is kímélte magát, könnyedén és elegánsan megtette, amit elvártak tőle. Sikerei csúcsán, 1945-ben egy autóbalesetben vesztette életét. De vajon tényleg baleset áldozata lett? Vagy egy merénylő oltotta ki az egyik legjelentősebb amerikai katonatiszt életét?

 


A Jenkik (Yanks) (1979) am. sz. (US, color)

R.: John Schleisinger

F.sz.: Richard Gere, Lisa Eichhorn and more

a háborúban, Angliában állomásozó katonák és az angol lányok közti kapcsolatról, szerelemről szól a film.

 


 

A kód neve Emerald (Code name: Emerald) (1985) am. sz. (US, color)

R.: Jonathan Sanger, Martin Starger

F.sz.: Max von Sydow, Ed Harris, Horst Buchholz, Helmut Berger, Cyrielle Claire,

Egy amerikai ügynöknek meg kellett győződnie arról, hogy egy fogságba esett fiatal amerikai tisztből nem vallatták-e ki a Normandia invázió tervét és idejét. Párizsba küldik, ahol német tisztként beépülve és a francia ellenállás segítségével kell feladatát végrehajtania.

 


Az utolsó bevetés-Memphis Belle (Memphis Belle) (1990) ang-am. sz. (GB, US, color)

R.: Michael Caton-Jones

F.sz.: Matthew Modine, Eric Stoltz, Tate Donovan, D.B. Sweeney, Billy Zane

1943. május 17.: a Memphis Belle nevű amerikai nehézbombázó legutolsó bevetésének előtti napja. Ha ezt is túlélik, teljesítették kötelességüket, és a tízfős legénység hazatérhet végre. A többiek számára is példaértékű csapatot otthon hősökként ünnepelnék. Dearborn kapitány (Matthew Modine) érzi a rájuk nehezedő nyomást, főleg miután megtudják, hogy az időjárás nem túl kedvező számukra. A célpont pedig a németek által körömszakadtáig védett Bréma városa mellett található fegyvergyár. Nem csak el kell menni odáig, de vissza is kell térni, lehetőleg élve. Az éj leple alatt elindul a zúgó repülőraj...


Szahara (Sahara) (1995) Ausztrál sz. (AU color)

R.: Brian Trenchard-Smith

F.sz.: James Belushi, Alan David Lee, Michail Massee, simon Westaway, Mark Lee

A II. világháború idején a Szaharában járunk: maroknyi amerikai katona Joe Gunn őrmester vezetésével próbál elmenekülni a közelgő német hadsereg elől. Dél felé araszolva a kis csapat új tagokkal bővül, csatlakozik hozzájuk egy angol katonaorvos, továbbá egy ausztrál, egy francia és egy szudáni katona is. A menekülők legégetőbb gondja a víz, illetve annak hiánya. Amikor végre elérnek egy félreeső oázishoz, úgy döntenek nem menekülnek tovább, szembeszállnak a németekkel...

*A film legvégén megjelenik 2 db sivatagi SAS  jeep. Ritka látvány!*

 


Dr. Moreau szigete (The Island of Dr. Moreau) (1996) am. sz. (US, color)

R: John Frankenheimer

F.sz.: David Thewlis, Fariuza Balk, Ron Perlman, Marlon Brando, Neil Young, Peter Elliot, stb.

 


Az őrület határán (The Thin Red Line) (1998) am. sz. (US, color)

R.: Terrence Malick

F.sz.: Sean Penn, George Clooney, Nick Nolte

1942. Az amerikai hadsereg a második világháború legvéresebb csatáit vívja a Csendes - óceán szigetein. A japánok minden négyzetcentimétert fanatikus elszántsággal védenek. Az amerikai katonák szigetről - szigetre haladnak, óriási veszteséget árán kell megszerezniük a piciny, ám stratégiai szempontból fontos területeket. A paradicsomi szépségű, buja dzsungelnövényzettel borított szigetek lángoló pokollá válnak.
Egy gyalogos század partra száll a Salamon - szigetcsoporthoz tartozó Guadalcanon, és elindul, hogy megszerezzen egy magaslatot. Hősiesség és gyávaság, félelem és hihetetlen vakmerőség keveredik a katonák lelkében. Vizük elfogyott, erejük fogytán. Ott állnak a pokol kapujában, és tudják, élve vagy holtan, de be kell lépniük.


Harctéri Harsonák (When Trumpets Fade) (1998) am. sz. (US, color)

R.: John Irvin

F.sz.: Ron Eldard, Zak Orth, Frank Whaley, Dylan Bruno

A második világháború legvéresebb frontján, Németországban harcol Manning közkatona. A csata hevében hátra kell hagynia halálosan sebesült társát, hogy visszataláljon szakaszához. Rádöbben, hogy ő az egyedüli túlélő. A katona idegi okokra hivatkozva kérvényezi a leszerelését, ám az emberhiánnyal küszködő hadseregtől nem hagyják elmenni. Szakaszvezetővé léptetik elő és rábíznak egy maroknyi nála fiatalabb kiskatonát...

 


Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan) (1998) am. sz. (US, color)

R.: Steven Spielberg

F.sz.: Tom Hanks, Tom Sizemore

1944. június 6 - a normandiai partraszállás napja. Az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a csónakokból védhető fedezékbe igyekvő szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései. A pokol első bugyrán éppen csak túljutott Miller százados (Tom Hanks) megmaradt embereivel újabb szinte lehetetlen próbatétel előtt áll. Egy kis csapat élén be kell hatolnia az ellenséges hátországba, hogy felkutasson egy amerikai katonát, James Ryan közlegényt. A főparancsnokság utasítására ugyanis azonnal le kell szerelni, mivel három bátyja a világháború különböző frontjain szinte egyszerre vesztette életét, s a hadsereg ezzel adózik a család tragédiájának. De a hosszú és veszélyes úton mindenkiben felmerül a kérdés: vajon miért ér ennek az egy embernek az élete többet, mint az érte küldött kilenc emberé?

 


Az Elit alakulat (Band of Brothers) (2001) am.-Ang. sz. 10 r. sor. (US, GB, color, serial)

R.: Phil Alden Robinson, Richard Loncraine, Tom Hanks, David Frankel

F.sz.: Damian Lewis, Donne Wahlberg, Ron Livingston, Matthew Settle, Dexter Fletcher, Dale Dye, Frank John Hughes, James Madio, Neal McDonough, David Schwimmer

Az elit alakulat tízrészes tévésorozat.  Az amerikai hadsereg egy második világháborús különítményének, a 101. számú légi hadosztály 506. számú ezredének történetét meséli el.

 


A fegyverek szava (Windtalkers) (2002) am. sz.  (US, color)

R.: John Woo

F.sz.: Nikolas Cage, Peter Stormare, Christian Slater, Adam Beach, Noah Emmerich

A II. világháború elején a japán hírszerzés rendre feltörte a kódolt katonai rádióüzeneteket, jelentősen visszavetve az amerikai előrenyomulást - egészen 1942-ig, mikor is az amerikaiak zseniális taktikához folyamodtak. Kiképeztek több száz navajo indián származású tengerészgyalogost a katonai rádióüzenetek titkosítására. Az ő kódrendszerük volt az egyetlen, melyet a japánok nem tudtak megfejteni: a rejtjelezés ugyanis anyanyelvükön, a rendkívül bonyolult navajo nyelven folyt. A kód feltörhetetlensége döntően befolyásolta a háború végkimenetelét.
A fegyverek szava a Szaipan-sziget ellen indított amerikai támadás eseményeit dolgozza fel. Joe Enders (Nicolas Cage) és Ox Anderson (Christian Slater) tengerészgyalogost két navajo indián kódbeszélő ("code talker"), Ben Yahzee (Adam Beach) és Charlie Whitehorse (Roger Willie) személyes védelmével bízzák meg. A parancs szerint szavatolniuk kell navajo társuk biztonságát, de ha az az ellenség kezére kerül, "a kódot kell védeniük, bármibe kerüljön is". Amint a katonák között szövődő baráti kötelékek mind szorosabbá válnak, lassanként ráébrednek, mit jelent, ha nem sikerül megvédeni a kódot ismerő indiánt. Vajon milyen árat kell fizetniük ezért?

 


Légihíd - Haragos égbolt (Die Luftbrücke - Nur der Himmel war frei) 2005 Német sz. (D, color)

R.: Dror Zahavi
 
Fsz.: Heino Ferch, Ulrich Noethen
 
1948-ban a szovjetek lezárták a Nyugat-Berlinbe vezető szárazföldi és légi utakat. A körülzárt várossal minden összeköttetés megszűnt, tehát egyetlen megoldás maradt Berlin ellátására: a légihíd. A légihídon a repülőgépekkel való manőverezés még a sokat próbált pilóták számára is napról-napra veszélyesebbé válik. Egyre többször kell ugyanis kitérniük az orosz vadászgépek ellenőrzése alól. Axel váratlanul hazaérkezik, s bár felesége nagyon boldog, szívét mégis a Philip iránti érzései irányítják. A háború eközben megállíthatatlanul szedi áldozatait, immár járványok is pusztítanak. Turner-nek ekkor sikerül megszerveznie, hogy egy nagyobb gyógyszerszállítmány érkezzen Amerikából. Az átélt borzalmak ellenére, a háború kellős közepén azonban új élet fogan, ami egy életre szóló döntés elé állítja Louiset...

Az utolsó ugrás  (The Last Drop) 2005 Angol sz. (GB, color)

R.: Colin Teague

Fsz.: Billy Zane, Karel Roden, Michael Madsen, Alexander Skarsgard, Tommy Flanagan, Sean Pertwee, Laurence Fox, Rafe Spall, Niel Newbon, Coral Beed, Lucy Gaskell, Nick Moran, Andrew Howard, Neil Jackson, Jack Dee and more

1944 szeptember. Az Angol Legfelsőbb Parancsnokság egy nagyon merész tervet dolgoz ki, a "Market Garden" hadműveletet. 35,000 szövetséges katonát dobnának le légiúton a németek által megszállt Hollandiára. A nagy létszmú csapatban azonban van egy kis egység ,"Matchbox" fedőnéven, aminek titkos feladata van. Ennek az egységnek a feladata- amit nem kisebb személyiség, mint Winston Churchil jelölte ki - a Holland arany és műkincsek megszerzése a németektől, amit elrejtettek Berlin számára. Ezt a kincset kell megszerezniük a Holland ellenállás tagjainak segítségével.


Hart háborúja (Hart's War) (2002) am. sz. (US, color) 

R.: Gregory Hoblit

Fsz.: Bruce Willis, Colin Farrell

McNamara ezredes (Bruce Willis) kiszolgált, tapasztalt amerikai katona. Nem ismer mást, csak parancsokat és helytállást. Minden körülmények között. Náci hadifogságba kerül csapatával a háború vége előtt. Rangidősként ő felel társaiért a hírhedt Visser ezredes (Marcel Iures) táborában. A jogot végzett, tapasztalatlan íróasztal-katona, Hart hadnagy (Colin Farrell) utolsónak kerül közéjük. Amikor a tábor egyedüli két afro-amerikai katonája közül az egyiket megölik, a németek példát akarnak statuálni, de a játék kedvéért a foglyoknak maguk között kell elintézni a dolgot. Az amerikai ezredes hadbíróságot állít fel. A reménytelen védelem szerepét szánja Hart hadnagynak, aki számára a háború csak most kezdődik igazán. Mellesleg McNamara-nak óriási tervei vannak az egész hercehurcával: el akarja terelni a németek figyelmét..


Miracle at St. Anna  2008. am. sz. (US, color)

R.: Spike Lee

Fsz: Derek Luke, Michael Ealy, Laz Alonso, Omar Benson Miller, Matteo Sciabordi, John Leguizamo, Joseph Gordon Levitt

A II. világháborús történet négy fekete amerikai katonáról szól,akik az USA hadseregének 92., "Buffalo Soldier" becenevű alakulatában szolgálnak, és éppen Olaszországban, Tuscany-ban állomásoznak. Miután egyikük az életét kockáztatja, hogy megmentsen egy olasz kisfiút, a négyes az ellenséges vonalak mögé kerül, teljesen elszigetelve saját csapatuktól...


Ausztrália (Australia), (2008) Ausztrál-Amerikai film (AU-US, color)

R.: Baz Luhrmann

Fsz.:Nicole Kidman, Hugh Jackman, David Wenham, Joel

A film Észak-Ausztráliában játszódik a II. világháború ideje alatt, és a középpontjában egy angol arisztokrata hölgy Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) áll, aki egy hatalmas, Maryland állam nagyságú birtokot örököl. Észak-Ausztráliában, rengeteg szarvasmarhával. Néhány nagyhatalmú helyi birtokos megpróbálja kitúrni az örökségből, miközben Ausztrália is belecsöppen a II. világháborúba. Az örökösnő kényszeredetten csatlakozik egy csiszolatlan modorú marhapásztorhoz, (Hugh Jackman), és közös erővel próbálnak meg áthajtani kétezer szarvasmarhát a földrész egyik legkevésbé feltérképezett vidékén át, hogy mentsék ami menthető. Közben a japánok többször is bombázzák az észak-ausztráliai Darwin városát, amibe ők is belecsöppennek


 

 

 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |