jeep MB/GPW
Menü
 
Bejelentkezés/no need registration
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2005-02-19
 

könyvek, kiadványok/jeep books 2

2. Könyvek, írások, dokumentációk 

a 2. Vh.-s jeepről/Books on WW II jeeps

 

 

ISBN: 978-0-976533-1-1

WWII JEEP GUIDEBOOK Buying, Owning, Enjoying Your WWII jeep

Szerző:  Ren Bernier

Kiadva: 2006

Kiadó:   Ren Bernier

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28

2007 óta tartozom ezzel az ismertetéssel! Hát most sikerült megírnom.Nagyon informatív könyv. A szerző saját kiadása. Ő profi jeep restaurátor és nagy ismerettel rendelkezik a 2. Vh-s jeepről. Öt fejezetet és egy mellékletet tartalmaz a könyv, részletesen, de lényegre törően. Lássuk egy kicsit részletesebben. 1. fejezet: Általános áttekintése a jeepnek; jeep  fejlesztése, története, A rendszeresített 2.Vh-s jeep; Különbségek a típusok között; Hegesztett hűtőrácsú (Slat Grill) MB-k, Korai (Early)  MB-k és Ford GPW-k, Rendszeresített gyári MB-k, GPW-k, Kompozit karosszériás jeepek. A 2.Vh-s jeep részletes ismertetése az adattáblától a főbb elemekig. 2. fejezet: Egy 2. Vh-s jeep megvásárlása; két részre van osztva; Restaurált jeep és restaurálásra váró jeep vásárlására. Ebben tippeket, tanácsokat ad, hol, hogyan,milyet keress, mennyiért találsz, aztán mire figyelj oda, mi éri meg és mi nem az árát. Milyen csapdákba lehet beleszaladni. 3. fejezet: 2Vh-s jeep tulajdonosoknak; Ez a fejezet arról szól, hogy ha sikertült venni egyet, akkor mi kell hozzá, úgy mint szakirodalom, helyszükséglet és egyébb fontos ismeret a munkához és az üzemeltetéshez; Karbantartás, 3 módja a jeep "legyilkolásának", Tárolás, Biztosítás, Szállítás. 4. fejezet; Élvezni a jeepedet; A biztonságos vezetése, Vezetési és űködtetési tanácsok, ötletek, tippek és Hogyan vegyél részt a jeeped bemutatásában. A fejezetek után következik a Melléklet, ami nem kevésbé hasznos az előzőeknél. Rengeteg informácóval, úgy mint: I. melléklet: széria számok, gyártási évek szerint. II. melléklet: táblázat, mit, mikor rendszeresítettek, változtattak a jeep gyártása során. III. melléklet: 4 db könyv ismertetése és internetes oldalak ajánlása. IV. melléklet: a felnikről részletesebben. V. melléklet:  Egy nagyon rövid, pár soros ismertetése a 2. Vh-s jeepnek és a szerző által restaurált 1942-es Ford GPW adatainak ismertetése.VI. melléklet: A restaurálásának dokumentálása: a jeephez vásárolt alkatrészek listája dátum/megnevezés/ár(Dollárban). VII. melléklet: A restaurálás leírása időrendi sorrendben, dátum/milyen munka/ráköltött idő, röviden, tömören.  VIII. melléklet: A 2.Vh-s jeep azonosításának tíz módja. (Bizony ez fontos!! Én.) Legutoljára egy szószedet: a könyvben szereplő szavak  feltüntetve, hogy melyik oldalon fordulnak elő. Nos, a könyv 118 oldal, nem túl hosszú, de nagyon hasznos. Rengeteg, nagyon fontos információval, adattal, tippel és nem utolsó sorban jótanáccsal bír. Nagyon ajánlom minden leendő, vagy már bíró jeep tulajdonosnak!!! De aki csak többet akar tudni erről klassz kis terepjáróról annak is nagyon megéri megvenni.

 

 

ISBN: 978-1-84728-188-3

BANTAM, FORD AND WILLYS 1/4 TON RECONNAISSANCE CARS

 

Szerző:  Robert Notman

Kiadva: 2006

Kiadó:   Robert Notman

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm

A 2. Világháború 1/4 tonnás, 4 kerék meghajtású járműve, a Gyalogság és egy kis autógyár, az American Bantam Car Company együttműködéséből született. Bantam a Quatermaster Corps-szal együtt dolgozott az első példány, a pilot modell elkészítésén és az első verseny kiírás megnyerése után leszállította a további 70 db autót. A pilot modell tesztelésére meghívták a Ford-ot és a Willys-t is, hogy tanulmányozzák át ezt az új járművet. Ők nagyon alaposan át is vizsgálták. Nemsokára mindkét gyár szintén leszállította tesztelésre a saját költségen elkészített pilot modelljüket. Ez a könyv a Bantam BRC 40, a Ford GP és a Willys MA elkészítésének történetét ismerteti. 

 

ISBN:

MILITARY MAINTENANCES FOR MB/GPW JEEPS 1941-45

Szerző:  Robert V. Notman

Kiadva:

Kiadó:   Robert V. Notman

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm 

Információ a 2. Világháborús Willys MB és Ford GP megelőző karnabtartásáról, az átalakításokról, javításokról. Ezek a járművek, amik segítettek a szövetségeseknek megnyerni a háborút, megmaradtak a veteránok szeretetében és a gyűjtőkében szintén. Ez a kiadvány széles témát fog át amely tartalmazza a különleges jellemzőit; a levegő, üzemanyag, kenőanyag, elektromosság rendszereknek, a karabantartás ellátásának, valamint még festésről, kerekekről. Továbbá mai témák; egy új 1/4 tonnás utánfutó,  járművek gondos tárolása, egy új puskatartó, Az Army új festés rendszere, stb.

 

ISBN:

THE STANDARDISED WAR_TIME JEEP2 (WILLYS production changes 1941-1945)

Szerző: John Farley                                                                                                                                  Kiadva: 2009                                                                                                   Kiadó: saját?                                                                                                                                                                                      Forma: Puhafedelű, 21 x 30 cm

Hát rászántam magam! Sokáig tépelődtem, mert nem ólcsó a könyv.  A nagy jeepes ( g503 ) fórumon nagyon dícsérték, így megredeltem és nem bántam meg. A könyv a következő fejezetekre van felosztva: Willys MB gyártása közbeni változtatások, Ford GPW gyártása közbeni változtatások, Motorok, Willys and Ford akatrészek közti különbségek, Jeepek szolgálatban, Jeepek a Közel-Keleten és Észak Afrikában, Jeepre szerelt rakéta vetők, X-lajsrom számú jeepek, Roncs jeepek, Alváz számok, Megrendelési szerződés számok. Nos, a könyvben kevés a szöveg, többnyire a képekhez kapcsolódó leírás van, de ez elég információt nyújt a képpel együtt. Nagyon informatív kiadvány. A nagyon jó minőségű fényképek alapján láthatjuk a gyártás során eszközőlt változtatásokat, amire a szerző külön is felhívja a figyelmet. Nagyon sok jó képet tartalmaz, a legtöbbnél ott van a lajstromszám is. A gyártás ismertetés 1941 októberétől kezdődik és 1945 júliusával végződik.  Feltünteti kinek szállították a megrendelt jeepeket : US ARMY-nak, Marine Corps-nak, Angliába, Kanadába, Szovjetunióba  vagy Kínába. Feltünteti az (Angol, Kanadai stb.) reg.számokat, adatokat.. Pl.: 1941 október US ARMY Contract:W-398-QM-10757, Chassis Range: 100000- 100001, Registration:W203175-W2031576. Aztán kitér a motorokon történt váloztatásokra, a két gyártmány közti különbözőségekre, sok-sok képpel. Tulajdon képpen mindenkinek javasolnám a könyvet, de leginkább annak aki felújítani szeretné a jeepjét és legalább megközelítően az évjáratának megfelelő állapotba szeretné hozni. De igazából a rajongók és a makettezők is sokat meríthetnek belőle, mert mint már említettem nagyon sok jó minőségű képet tartalmaz.

 

ISBN:962-361-110-2

THE US ARMY JEEP at WAR  (-ARMOR AT WAR SERIES 7058-)

Szerző: Steven J. Zaloga                                                                                                                                    Kiadva: 2009                                                                                                                                                    Kiadó: Concord Publications Co.                                                                                                                           Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm

Alapjába véve egy jó képeskönyvet tartok a kezemben. Tetszik!. 72 oldal, egy rövid, 2 oldalas bevezetővel, amiben a szerző ismerteti a jeep fejlesztésének történetét, aztán következnek a fekete-fehér képek időrendbe szedve; North Africa 1942-43, Italy 1943-45, France June-August 1944, Combat on the German Frontier: Autumn 1944, Batle of the Bulge: December 1944-January 1945, Into Germany: February- May 1945, Generals' Jeeps, Pacfic Jeep Potpourri. A képek többsége már ismert, de azért van egy pár mit még nem láttam publikálva. Mindhez van ismertető, magyarzó szöveg. A makettezők részére a 33-43. oldalakon a képeken szereplő jeepek közül 16-ot részletesen bemutat (szerintem makettek) az adatokkal együtt; jelzések, hol melyik alakulatnál használták, mivel volt felszerelve, kiegészítve (fegyver, páncél). A könyvnek jó az ára, megéri megvenni. Maketezőknek kimondotan tudom ajánlani, de annak is aki csak szeretné megismerni a jeepet.

 

 

Hûsölj a nyári melegben egyedi módon - nézz jégkorong meccset! Nem tudod, hol kezdd? Adok pár tippet! ^^    *****    STITCHERS - Gyere és ismerd meg a Freeform csatorna sorozatát és annak színészeit! Épp San Diego Comic-Con lázban égünk!    *****    Portálépítés és portáldíszítés kezdõknek és haladóknak! Rengetek leírás, JavaScriptek , CSS ,HTML kódok,Naptár,Design!    *****    INGYENES HOROSZKÓP ELEMZÉS, ASZTROLÓGIA OKTATÁS! CSAK REGISZTRÁLNOD KELL!    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Erdõszéli tudósítónk jelenti: Marculábi cica éjszakai felfedezõútra indult! Gyertek ti is! Részletek a Mesetárban!    *****    Születési horoszkóp 1000 Ft. 3 év elõrejelzés 1000 Ft. Párkapcsolati elemzés 1000 Ft. Óriási nyári akció csak nálam!!!    *****    Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lore rajzai ♦Lor    *****    Bûbájos boszorkák - Charmed - Extrák - Érdekességek - Cikkek - Interjúk - Bûbájos boszorkák - Charmed - Charmed -Játékok    *****    Re-Startoltunk! Egy SZEREPJÁTÉK, amelybe bármikor becsatlakozhatsz! Légy te is Hõs! Hõsregék RPG    *****    Filmek itt!    *****    Ha szeretsz filmet nézni klikk ide! Klikk klikk    *****    "Revealing the truth is like setting a match on fire. It can bring light or set your world on fire." | PROJECT D.C.    *****    Megújult külsõvel vár Magyarország egyetlen Olicity rajongói lapja! Mindennap friss hírek a sorozatról és a párosról!    *****    Készítsd el saját horoszkópod ingyen,csak kattints!Fantasztikus akciók a fõoldalon,ezt nem szabad kihagyni! Látogas meg!    *****    BLOG, STORYK, KRITIKÁK, BESZÁMOLÓK, KEDVENCEK, DIVAT, SZÉPSÉGÁPOLÁS, LAKBERENDEZÉS, MINDEN AMI EGY BLOGRA KELL!    *****    Nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándék horoszkópot.Várlak az oldalamon!    *****    Gréti. 23. ExmisszusGyakornok. Jégkorong. Ottawa Senators. Jean-GabrielPageau. ErikKarlsson. Írás. Olvasás. Blog. (:    *****    Azt mondják, hogy amikor egy fõnix meghal, a hamvaiból egy sokkal szebb, sokkal erõsebb madár születik…    *****    Fantasztikus nyári akció,minden horoszkóp megrendelés 1000 Ft. Rendelj most szeretteidnek ajándékot.Várlak az oldalamon!