jeep MB/GPW
Menü
 
Bejelentkezés/no need registration
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2005-02-19
 

könyvek, kiadványok/jeep books 2

2. Könyvek, írások, dokumentációk 

a 2. Vh.-s jeepről/Books on WW II jeeps

 

 

ISBN: 978-0-976533-1-1

WWII JEEP GUIDEBOOK Buying, Owning, Enjoying Your WWII jeep

Szerző:  Ren Bernier

Kiadva: 2006

Kiadó:   Ren Bernier

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28

2007 óta tartozom ezzel az ismertetéssel! Hát most sikerült megírnom.Nagyon informatív könyv. A szerző saját kiadása. Ő profi jeep restaurátor és nagy ismerettel rendelkezik a 2. Vh-s jeepről. Öt fejezetet és egy mellékletet tartalmaz a könyv, részletesen, de lényegre törően. Lássuk egy kicsit részletesebben. 1. fejezet: Általános áttekintése a jeepnek; jeep  fejlesztése, története, A rendszeresített 2.Vh-s jeep; Különbségek a típusok között; Hegesztett hűtőrácsú (Slat Grill) MB-k, Korai (Early)  MB-k és Ford GPW-k, Rendszeresített gyári MB-k, GPW-k, Kompozit karosszériás jeepek. A 2.Vh-s jeep részletes ismertetése az adattáblától a főbb elemekig. 2. fejezet: Egy 2. Vh-s jeep megvásárlása; két részre van osztva; Restaurált jeep és restaurálásra váró jeep vásárlására. Ebben tippeket, tanácsokat ad, hol, hogyan,milyet keress, mennyiért találsz, aztán mire figyelj oda, mi éri meg és mi nem az árát. Milyen csapdákba lehet beleszaladni. 3. fejezet: 2Vh-s jeep tulajdonosoknak; Ez a fejezet arról szól, hogy ha sikertült venni egyet, akkor mi kell hozzá, úgy mint szakirodalom, helyszükséglet és egyébb fontos ismeret a munkához és az üzemeltetéshez; Karbantartás, 3 módja a jeep "legyilkolásának", Tárolás, Biztosítás, Szállítás. 4. fejezet; Élvezni a jeepedet; A biztonságos vezetése, Vezetési és űködtetési tanácsok, ötletek, tippek és Hogyan vegyél részt a jeeped bemutatásában. A fejezetek után következik a Melléklet, ami nem kevésbé hasznos az előzőeknél. Rengeteg informácóval, úgy mint: I. melléklet: széria számok, gyártási évek szerint. II. melléklet: táblázat, mit, mikor rendszeresítettek, változtattak a jeep gyártása során. III. melléklet: 4 db könyv ismertetése és internetes oldalak ajánlása. IV. melléklet: a felnikről részletesebben. V. melléklet:  Egy nagyon rövid, pár soros ismertetése a 2. Vh-s jeepnek és a szerző által restaurált 1942-es Ford GPW adatainak ismertetése.VI. melléklet: A restaurálásának dokumentálása: a jeephez vásárolt alkatrészek listája dátum/megnevezés/ár(Dollárban). VII. melléklet: A restaurálás leírása időrendi sorrendben, dátum/milyen munka/ráköltött idő, röviden, tömören.  VIII. melléklet: A 2.Vh-s jeep azonosításának tíz módja. (Bizony ez fontos!! Én.) Legutoljára egy szószedet: a könyvben szereplő szavak  feltüntetve, hogy melyik oldalon fordulnak elő. Nos, a könyv 118 oldal, nem túl hosszú, de nagyon hasznos. Rengeteg, nagyon fontos információval, adattal, tippel és nem utolsó sorban jótanáccsal bír. Nagyon ajánlom minden leendő, vagy már bíró jeep tulajdonosnak!!! De aki csak többet akar tudni erről klassz kis terepjáróról annak is nagyon megéri megvenni.

 

 

ISBN: 978-1-84728-188-3

BANTAM, FORD AND WILLYS 1/4 TON RECONNAISSANCE CARS

 

Szerző:  Robert Notman

Kiadva: 2006

Kiadó:   Robert Notman

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm

A 2. Világháború 1/4 tonnás, 4 kerék meghajtású járműve, a Gyalogság és egy kis autógyár, az American Bantam Car Company együttműködéséből született. Bantam a Quatermaster Corps-szal együtt dolgozott az első példány, a pilot modell elkészítésén és az első verseny kiírás megnyerése után leszállította a további 70 db autót. A pilot modell tesztelésére meghívták a Ford-ot és a Willys-t is, hogy tanulmányozzák át ezt az új járművet. Ők nagyon alaposan át is vizsgálták. Nemsokára mindkét gyár szintén leszállította tesztelésre a saját költségen elkészített pilot modelljüket. Ez a könyv a Bantam BRC 40, a Ford GP és a Willys MA elkészítésének történetét ismerteti. 

 

ISBN:

MILITARY MAINTENANCES FOR MB/GPW JEEPS 1941-45

Szerző:  Robert V. Notman

Kiadva:

Kiadó:   Robert V. Notman

Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm 

Információ a 2. Világháborús Willys MB és Ford GP megelőző karnabtartásáról, az átalakításokról, javításokról. Ezek a járművek, amik segítettek a szövetségeseknek megnyerni a háborút, megmaradtak a veteránok szeretetében és a gyűjtőkében szintén. Ez a kiadvány széles témát fog át amely tartalmazza a különleges jellemzőit; a levegő, üzemanyag, kenőanyag, elektromosság rendszereknek, a karabantartás ellátásának, valamint még festésről, kerekekről. Továbbá mai témák; egy új 1/4 tonnás utánfutó,  járművek gondos tárolása, egy új puskatartó, Az Army új festés rendszere, stb.

 

ISBN:

THE STANDARDISED WAR_TIME JEEP2 (WILLYS production changes 1941-1945)

Szerző: John Farley                                                                                                                                  Kiadva: 2009                                                                                                   Kiadó: saját?                                                                                                                                                                                      Forma: Puhafedelű, 21 x 30 cm

Hát rászántam magam! Sokáig tépelődtem, mert nem ólcsó a könyv.  A nagy jeepes ( g503 ) fórumon nagyon dícsérték, így megredeltem és nem bántam meg. A könyv a következő fejezetekre van felosztva: Willys MB gyártása közbeni változtatások, Ford GPW gyártása közbeni változtatások, Motorok, Willys and Ford akatrészek közti különbségek, Jeepek szolgálatban, Jeepek a Közel-Keleten és Észak Afrikában, Jeepre szerelt rakéta vetők, X-lajsrom számú jeepek, Roncs jeepek, Alváz számok, Megrendelési szerződés számok. Nos, a könyvben kevés a szöveg, többnyire a képekhez kapcsolódó leírás van, de ez elég információt nyújt a képpel együtt. Nagyon informatív kiadvány. A nagyon jó minőségű fényképek alapján láthatjuk a gyártás során eszközőlt változtatásokat, amire a szerző külön is felhívja a figyelmet. Nagyon sok jó képet tartalmaz, a legtöbbnél ott van a lajstromszám is. A gyártás ismertetés 1941 októberétől kezdődik és 1945 júliusával végződik.  Feltünteti kinek szállították a megrendelt jeepeket : US ARMY-nak, Marine Corps-nak, Angliába, Kanadába, Szovjetunióba  vagy Kínába. Feltünteti az (Angol, Kanadai stb.) reg.számokat, adatokat.. Pl.: 1941 október US ARMY Contract:W-398-QM-10757, Chassis Range: 100000- 100001, Registration:W203175-W2031576. Aztán kitér a motorokon történt váloztatásokra, a két gyártmány közti különbözőségekre, sok-sok képpel. Tulajdon képpen mindenkinek javasolnám a könyvet, de leginkább annak aki felújítani szeretné a jeepjét és legalább megközelítően az évjáratának megfelelő állapotba szeretné hozni. De igazából a rajongók és a makettezők is sokat meríthetnek belőle, mert mint már említettem nagyon sok jó minőségű képet tartalmaz.

 

ISBN:962-361-110-2

THE US ARMY JEEP at WAR  (-ARMOR AT WAR SERIES 7058-)

Szerző: Steven J. Zaloga                                                                                                                                    Kiadva: 2009                                                                                                                                                    Kiadó: Concord Publications Co.                                                                                                                           Forma: Puhafedelű, 21.5 x 28 cm

Alapjába véve egy jó képeskönyvet tartok a kezemben. Tetszik!. 72 oldal, egy rövid, 2 oldalas bevezetővel, amiben a szerző ismerteti a jeep fejlesztésének történetét, aztán következnek a fekete-fehér képek időrendbe szedve; North Africa 1942-43, Italy 1943-45, France June-August 1944, Combat on the German Frontier: Autumn 1944, Batle of the Bulge: December 1944-January 1945, Into Germany: February- May 1945, Generals' Jeeps, Pacfic Jeep Potpourri. A képek többsége már ismert, de azért van egy pár mit még nem láttam publikálva. Mindhez van ismertető, magyarzó szöveg. A makettezők részére a 33-43. oldalakon a képeken szereplő jeepek közül 16-ot részletesen bemutat (szerintem makettek) az adatokkal együtt; jelzések, hol melyik alakulatnál használták, mivel volt felszerelve, kiegészítve (fegyver, páncél). A könyvnek jó az ára, megéri megvenni. Maketezőknek kimondotan tudom ajánlani, de annak is aki csak szeretné megismerni a jeepet.

 

 

MARGOT ROBBIE MAGYARORSZÁG - ÉRTESÜLJ ELSÕ KÉZBÕL AZ OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕVEL KAPCSOLATOS HÍREKRÕL - MARGOT ROBBIE MO    *****    Újra elindult a Hungarian Super Mario Fan Club! Hírek, cikkek, érdekességek a Super Mario világából.    *****    Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha kíváncsi vagy.Katt ide, ha    *****    A Sortilegio sztárjainak új közös mexikói sorozata! Ha te is imádod Ana Brenda Contrerast és David Zepedat nézz be!    *****    Te is próbálsz bevételre szert tenni a portálodon? Lehet, hogy nem jelennek meg a hirdetéseid? Ne ess el a bevételedtõl!    *****    Avon vásárló vagy de unod, hogy a tanácsadód várat állandóan? Esetleg eltûnt? Az Õ kedvezményeit inkább te vlltanád be??    *****    Kérlek segítsd egyesületünk munkáját az adód 1%-kal. Nézd meg a rendezvényeinket is. 2018. március 24.-én várunk!    *****    A HUN-Tv kezet nyújt: Az Élet Magazin elõadásai, köztük Asztrológia elõadásom    *****    Olvasód leszek! Nyerj 100 Kreditet! Gyere ha szeretsz Olvasni.    *****    Farmasi - Antiallergén szépségápolás, babaápolás, háztartási szerek, bio kozmetikumok    *****    Mit gondolsz a Valentin napról? Ünnepled? Felháborodsz? Ajándékozol? Posztoltál már róla? Mutasd meg!    *****    Versenyeznél? Építenél új portált? Milyen témában? Milyen nyeremény motiválna? A TE ötleteidre is kíváncsiak vagyunk!    *****    A karma megnyilvánulásai    *****    MARGOT ROBBIE HUNGARY! MARGOT ROBBIE AUSZTRÁL OSCAR JELÖLT SZÍNÉSZNÕ MAGYAR RAJONGÓI HONLAPJA! MARGOT ROBBIE HUNGARY!    *****    Lovak szerelmeseinket itt a helye! Tartozz te is közénk! KATT!KATT!KATT!MEGÉRI!KATT!KATT!KATT!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,ajándék 3 év elõrejelzés,ingyenes konzultáció,ahol megbeszéljük a kérdéseid Katt!    *****    Születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + biotérkép, 3000 Ft.Az ajándék,teljesen ingyenes konzultáció,rendeld meg KATT!    *****    Aktív videojáték honlap! Ingyen G-portál kreditek csak a készlet erejéig! Ne maradj ki te se belõle! Kattints ide! <3    *****    Kapható a VÖRÖS HÓ címû regény. Kaland és rejtély az örök fagy birodalmában. VÖRÖS HÓ. Részletek a weboldalon!    *****    Új letölthetõ olvasmányok:28 nap varázslatban A fénytest A kulcs A titok A tizedik felismerés A lélek anatómiája A csend