jeep MB/GPW
Menü
 
Bejelentkezés/no need registration
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
látogatók száma
Indulás: 2005-02-19
 

2. Vh-s jeep makettek 1

Népszerűsége miatt számos 2. Vh-s jeep makettet, készet és összerakhatót adtak  már ki, fémből, műanyagból. A háború alatt az első fémből öntött darabokat abból az egyszerű célból készítették, mint a repülőknél, hogy az emberek megtanulják felismerni a szemben álló erők által használt járművek típusait. Szintén készítették lemezből is.

Ezen az oldalon szeretném bemutatni az általam ismert maketteket, ismertetni a készletet, annak hibáit. Amit nem ismerek ott Steven, vagy más rutinos jeep makett építők véleményét írom le feltüntetve a nevüket. Mivel rengeteg makett és modell van erről az autóról lehet, hogy valamelyik kimarad a felsorolásból, (mindent én sem ismerhetek). Ha ilyennel találkoztok küldjétek el az ismertetését, esetleg a doboz grafikát, fényképet a makettről. Továbbá, ha raktatok össze 2 vh-s jeepet, küldjétek el a képét és örömmel felrakom ide.

Műanyag, Műgyanta, Fém készletek.

   1: 8 Willys jeep Fine Art Models 

   http://www.fineartmodels.com

  Fine Art Models          

 

 A legszebb kész makett amit eddig láttam. Sok beépített anyag megfelel az eredetiben lévő anyagal: üveg, fa, gumi, vászon. Feltétlenül  nézd meg a honlapját! Minden féle járművet megalálsz, gyönyörűen kidolgozva! Nem olcsó darabok!  


 

 

 1:20 Jeep Willys MB, Tamiya Collectors Club #23009

    Tamiya Willys MA 1:20                    

         

  Egy egész szépen kivitelezett és részletezett Early, Slat Grille, Willys MB  kész makett. Ez sem volt egy ólcsó darab, manapság nem is látom sehol. A karosszéria fémből van, a többi műanyagból, a kerekek gumiból. A motorháztetőt fel lehet nyitni. A motortér és a motor szépen részletezett és festett. A kerekek kormányozhatóak. A festés nagyon szép és színhű, a lajstromszám, a csillag a motorháztetőn és oldalt hátul, valamint a jelzések az ütközőkön az előírásnak megfelő helyen vannak. Nincs kesztyűtartó, tartalék üzakanna tartó és utánfutó elektromos csatlakozó, de ott van a logó a hátfalon, mind ez úgy, ahogy lennie kell. Azért van egy két hiba is: elforgatható lámpa kapcsolót csak 1944 közepe táján építették be (a bal szélső kapcsoló). A motorháztetőn lévő gyors zárak, amikkel a szélvédőt rögzítik, fordítva vannak felerősítve. A kipufogó dobnak henger alakúnak kellene lennie mint a korai jeepen, nem oválisnak. Az első ülések háttámla párnáinak rögzítését a csőkeret színére festették. Mindezek ellenére egy igazán jó utánzat.   


ÚJ !!! NEW !!!

1:6 1/4 ton 4x4 Truck  Dragon      

Ez egy fantasztikus makett (az ára is az) ! Sajnos a motort külön lehet kapni hozzá ami még drágább mint maga a jeep makett. Most mutatják be egy kiállításon, de az ebay-en már kapható, átszámítva kb 48 000 Ft áron!!


     VERLINDEN #919 1:15  WILLYS JEEP, Verlinden #919   1:15 Verlinden #919 jeep       Verlinden SAS Jeep Verlinden összeállítások!

Ez egy nagyon drága kit. Létezik hozzá SAS átalakító készlet is (#?) Sajnos azt kell írnom, hogy ezért az árért adhattak volna sokkal jobbat!!  Az alkatrészek kidolgozottsága nagyon szép és részletes, adnak hozzá sok, felszerelési tárgyat; (.50 géppuska, M1 Garant, M1 karabély, 45-ös Colt automata pisztoly, gránátok, tárak, látcső, lőszerek, sisak, antenna, rádió) ugyan olyan minőségben, valamint egy fotomaratást, különböző átmérőjű műanyag rudakat réz drótot és egy ólomlapot. Az összerakási utasítás, sajnos nagyon gyenge, nem nyújt pontos információt az alkatrészek összeillesztéséhez! Az első meglepetés akkor ért, amikor az alvázat tanulmányoztam, mert az egy Ford GPW alváz. Ugyanis, egy szépen megforázott fordított 'U' profilú első kereszttag van hozzá. (Lehet, hogy legyintenétek erre, de ez még egy 1:35-ös méretaránynál is látható, hát még egy majdnem 22 cm hosszú maketten!)  Steven honlapján (2000. 11. 04-i állapot. Sajnos a honlap régóta nem elérhető) Lars-Uwe Rudek is leírta az észrevételeit a kitről (gondolom azóta még jobban kiismerte).

Lars írja: Eltekintve az ártól, ebben a kitben számos hiba van. Hiányzik a kellő részletezettség ebben a méretarányban és baj van az egyes alkatrészek méretével is, mindez  mérés nélkül, már az első pillantásra szembeötlik. Úgy tűnik számomra, hogy a Verlinden keresett egy másik, gondolom 1:35-ös kitet, valamint néhány képet és kihoztak belőle egy felnagyított változatot. Mind ezt sokkal jobban tették volna, ha egy igazi járművet és valamelyik jeep kiadvány típusismertetését használják fel. A kit áttanulmányozása nélkül a következő elszomorító hibákat találtam (az általam észlelt hibákat feketével szúrom be a listába):

Karosszéria:

 • A szélvédőpanelen, az üveg alatti lemez, úgy tünik nem elég magas, (lehet hogy a slat-grille szélvédő méretet használták?) (szerintem jó a mérete) 
 • Hiányzik a gumiszigetelés a szélvédő keretről (és az üveg keretről is)
 • Az ülés párnák nem egyeznek meg az igazival, még sosem láttam eredeti fotókon foltozott ülést, és miért hányzik a párnák gyorsrögzítése is mint az igazin?
 • Rossz az oldalpárnák alakja
 • Hiányzik a puskatartó, aminek a fotomaratásban kellene lenni és szintén hiányzik a szélvédőpanel megerősítése a rögzítökkel együtt
 • A hátsó lökésgátlók háza túl nagy
 • A lökésgátló ház és a padlólemez lejtős része között nagy a távolság
 • A hátsó kerékház az úgy rossz ahogy van, a lejtős résznek kétszer kellene megtörnie és baj van a fedél mérettel is
 • A szerszámtartó fedél mérete és helyzete rossz! Ha felnyitnád a maketten, rálátnál a hátsókerékre!
 • Túl magasan vannak a hátsó lámpák és az utánfutó elektromos csatlakozó, emiatt a hátsó és az oldalsó fogantyúk is magasabbra kerültek, legalább 2 mm-rel
 • Az első padlólemezen a váltónál lévő kiemelkedés alakja rossz (csak a Tamiya formázta meg jól a #219 kitben)
 • A műszerfal alacsonynak tünik
 • A hűtőrácsról, mint szintén más kitben, hiányzik a teteje közepén lévő jellegzetes bemélyedés (megjegyzés: a legelső hűtőrácsoknál még nem volt ez a bemélyedés)
 • A fényszórók és a hátsó lámpák pontatlanul vannak megformázva, túl hosszú a fényszóró, a hátsólámpák túlságosan kiemelkednek a hátsó falból és nagyon domborúak a fényvisszaverők (macskaszemek).
 • Az  alvázon a hátsó ütköző, mint minden kitben, teljesen zárt. Valójában a felerősítésnél nyitott (kb 10 cm, a valós, 1:1  méretnél )

A motor:

 • Az akkumulátor tálca rossz, eredetileg az az alvázra van rögzítve
 • Az olajszűrőnek sokkal rövidebbnek kell lennie
 • A levegőszűrő alakja nem korrekt
 • A generátor túl hosszú
 • A levegőcső tartója a hengerfejen, hiányzik
 • A gyújtáselosztó nem merőlegesen áll ki a blokkból, hanem a másik oldalon lennt lévő olajpumpával ferdén, egyvonalban
 • A hengerfejen rossz a gyertyák helyzete, a baloldali teljesen a szélre került
 • a fotómaratásaban rossz az alakja az olajszűrőből kijövő cső tartójának, valószínüleg a tükörképét maratták ki, ezért útban van az egyik hengerfej csavar

Az alváz:

 • Mivel az első kereszttag Ford típus ezért az utolsót el kell hagyni
 • A lap rugók 'U' kengyel kűlső csatlakozási pontját az álvázon egybe öntötték ki kell vágni vagy cserélni  
 • A vonohoroghoz futó két U profilból hiányoznak a kör alakú kivágások (Ford alváz), oldalanként 4 db

Nos ennyi, így hírtelen, nekifutásból. Kértem véleményt még az Ausztrál Terry Ashley-től is, aki profi makett építő és a válaszában megírta, hogy ő is belefutott ebbe a kitbe. Ezt írta: " ez a kit egy rémálom, azt hiszem, egy életmű lesz összerakni". Elszomorító dolog az, hogy ezért az árért ezt a minőséget adják! Elismerem, hogy sok munka áll a tervezés, megrajzolás, a mester darabok elkészítése és a kiöntése mögött, de az nagy hiba volt, hogy ahelyett, hogy kerestek volna egy megfelelően restaurált jeepet és arról mintázták volna meg ezt a makettet, ehelyett felnagyítottak egy 1:35-ös kitet, annak minden hibájával együtt!. Mind ezek ellnére azt mondom, hogy aki belefog ebbe a kitbe és nem sajnálja kiadni rá a pénzt és rászánni a nem kevés időt, türelmet és erőfeszítést, az egy nagyon látványos és méretű makettet alkothat.


  HASEGAWA Willys jeep 1:24   1 : 24 Jeep Willys MB with Cal. 50 M2 machine gun HASEGAWA #?

  HASEGAWA 1:24 Jeep Willys MB + trailer   1 : 24 Jeep Willys MB with trailer HASEGAWA #20221

  HASEGAWA 1:24 Jeep Willys MB    1 : 24 Jeep Willys MB HASEGAWA #MV1

Terry Ashley 2003-ban ismerteti ezt a kitet ( http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/hasegawa/hsgmv1.htm ) ezt írja: A kit 120 alkatrészt tartalmaz, sötétzöld műanyagból, továbbá 13 db a vezető figurájához, 4 db átlátszó alkatrész és 5 db gumi kerék, egy nagy matricalap és az összerakási utasítás. Az öntés elég jó de hiányzik a részletezettség és a finomság amit joggal elvárhatunk a legújabb generácós kittekkel szemben ebben a nagy méretarányban, legalább olyan kidolgozottságban és kiváló minőségben, mint a Tamiya 1:35  kitben. A legtöbb alkatrészről számos kilökő csap nyomot és sorját kell eltávolítani.... Továbbiakban főegységekre bontva, úgy mint alváz, motor, karosszéria, figura, matrica, kivesézi a kitet. A végkövetkeztetése így szól: Amint már említettem az elején egy kicsit csalódás ez a kit. Egy 1:24 méretarányú kitnél alap dolog a részletezettség, de ennél hiányzik a pontosság az egybe öntött egységek miatt, ahelyett, hogy külön darabokból építhetnénk meg, sokkal részletesebben, mint a motornál és a hozzá tartozó alkatrészeknél. Ha kész vagy egy kicsit több munkát áldozni rá a nagyobb részletezettség kedvéért. egy látványos modellt eredményez, de akkor is megmarad a küzdelem a kerekekkel. Megnéztem Ashley ismertetésében a kit főbb alkatrészeit. Mit mondjak? Szőrnyű minőségűek. Az az érdekes, hogy kidolgoztak olyan részleteket ami más kitekben nincs; a hűtőrács tetején lévő mélyedés; a motorháztető belső felén lévő kenési utasítás tartója; patentok a belépő nyílásnál a karosszérián. De mindenhol ott van a kilökő szerszám nyoma; a felület dúrva; mindenhol a kidolgozatlanság látszik; a puskatartót egybe öntötték az M1 Garanddal.A felnik középső kidomborodásának formálya nem megfelelő és nem is tudom, hogy lehet ezt a hibát kijavítani. A gumik keskenynek látszanak és a mintázatával is vannal problémák. Szomorú ebben a méretben ilyet gyártani.


 

 

 

  ITALERI #721  1: 24  WILLYS JEEP, ITALERI #721

Első áttekintésre elég részletes és szép alkatrészek vannak a két darab öntő kereten, bár itt is találni hibákat. Ránézésre rögtön kiderül a típus eltérés, a doboz felirattal ellentétben, ugyan is, ez is egy Ford GPW, nagyon szép első alváz kereszttaggal! Ennek megfelelően kell majd alakítani. Ebben a méretben, azért illett volna egy-két dolgot jobban részletezni, de ezek a hibák könnyen kijavíthatóak. Pl: 'U' alakú laprugó tartó kengyelek egybe vannak öntve, géppuska állvány tartó hiányzik (bár a kaszni alatt nem látszik). lábtartó szintén egybe van öntve a padló lemezzel. Mindent egybe vetve, ha valaki gondosan áttanulmányozza a típust, nagyon szép makettet hozhat ki ebből a kitből és ez is egy méretes darab lesz, kb 14 cm.


 

 

 

   HELLER #135   1 : 35 JEEP WILLYS + TRAILER, HELLER #81105

A doboz grafikával ellentétben, ami talán a legszebb ebben a csoportban, a tartalom az bizony a leg szegényesebb, vagy egyszerűbb (és most nagyon finoman fogalmaztam). Ebben a dobozban 7db öntőkereten vannak az alkatrészek, 88 db, amik nagyon elnagyoltak. Szinte nincs olyan része ennek a készletnek amire azt lehetne mondani, hogy megfelel. PL: kidolgozatlanok és nem alak hűek a felnik. Az ülések egybe vannak öntve a padlólemezzel, a váltónál lévő kiemelkedés formályának köze sincs a valósághoz, az ülések mögötti lejtős rész rossz, a szerszámtartó fedél szinte csak jelezve van, de az is hogy? A motor az első és a hátsó híd elnagyolt, a motorháztető közepéről hiányzik a hosszanti bemélyedés. A visszapillantó tükör, és az ablaktörlő motor az  Hotchkiss jeepről való (lehet hogy az volt a minta?)...és így tovább.  Két féle matricát, egy amerikai és egy angol jelzésűt kapunk, amit érdemes elmenteni, mert, szépek és még nem találkoztam angol jelzésekkel a jeep makketteknél. Az Angol Pegazus hadmüvelet jelzéseit lehet felmatricázni. Végkövetkeztetésként csak a legkezdőbbeknek ajánlom ezt a kitet. Viszont az angol matricát mensétek el, mert csak ebben a kitben található!


 

 

 

  HELLER FIRE BRIGADE TOP  HELLER FIRE BRIGADE BACK   1 : 35 Fire Brigade, HELLER #60105

A dobozban ugyan az a kit található mint a #81105-ben, csak piros színű müagyagból. Adnak még hozzá 4 db festéket, ecsetet, és ragasztót.


 

 

 

  ITALERI #314  1 : 35 WILLYS JEEP, ITALERI #314

Szeretem ezt a kitet. Egy nagyon rövid jeep ismertetés két fekete-fehér mai fényképpel. Érthető összeállítási utasítás. A tengerész gyalogság (USMC), és azeurópai hadszintér jeepjét rakahatjuk össze belőle. Szépen megmunkált alkatrészek, minimális sorja jellemzi. Adnak hozzá, puskatartót a szélvédőre, utánfutót, fegyvereket, három figurát. Megépíthetjük vászon tetővel is. Ezt a kitet már érdemes tuningolni. Vannak hibái is, pl.: A hátsó ütközők vastagok és zártak, a váltónál a padlólemez kiemelkedő részének az alakja rossz (ez minden kit hibája, kivéve a Tamiya #219), a motorháztetőn lévő panel vonal az valójában mélyedés, űléstámla párnák gyorsrögzítői hiányoznak. A motoron is lenne mit finomítani. Igaz nem látszik az összerakott autóban, de a hűtőventillátoron a lapátok fordítva vannak kialakítva. A pótkerék tartó nem tömör (nem kis munka kivágni a háromszőg alakú kivágásokat).


 

 

 

  ITALERI #320  1 : 35 COMMANDO CAR, ITALERI #320

A #314-es kit elemeit felhasználva az SAS Európában használt jeepjét tartalmazza a doboz, így kiszedték a nem szükséges részeket a keretekről és új keretben adták a változathoz szükséges alkatrészeket. Egy figurát és sok felszerelést adnak hozzá: 4db Vickers géppuskát, tárakat zsákokat, kézi fegyvereket, stb.


 

 

 

  ITALERI #326   1 : 35 AMBULANCE JEEP, ITALERI #326

Állítólag ez egy kifutott készlet, már nem kapható.Ez a kit is ugyan abból a készletből áll össze, kiegészítve az elsősegélyhez szükséges tárgyakkal.


 

 

 

   TAMIYA #15  1 . 35 U.S. JEEP  1/4 ton 4x4 TRUCK WILLYS MB, TAMIYA #15

Ez is a kedvenc kitjeim egyike. Egy nagyon részletes és korrekt jeep történetet tartalmaz grafikákkal és egy fekete-fehér fényképpel. Az összeszerelési utasítás jó. Szépek az alkatrészek. 4 figurát felszerelést, tőröket, kézifegyvereket, 0.50 géppuskát állvánnyal, aknavatőt, páncéltörőt, tárakat, kábeldobokat, tartalék üzakannákat, rádiót és egy utánfutót kapunk a jeephez, amit megrakhatunk ezzel a sok 'kacattal'. Itt is a szokásos hibákkal találkozunk: a váltónál lévő kiemelkedés alakja rossz, a hásó ütköző vastag és zárt, hiányoznak a rugós rögzítők, hiányzik a hűtőrácsból az jellegzetes bemélyedés (persze ez a többi kitre ugyan így igaz). Ha még nincs meg érdemes beszerezni, nem csak a minősége miatt, hanem a hozzáadott sok féle  kiegészítő és az utánfutó miatt, amit mostanában már kihagynak a jeep dobozokból. 


 

 

 

   TAMIYA SAS #33  1 : 35 BRITISH SPECAL AIR SERVICE JEEP, TAMIYA #33

A híres SAS jeepet építhetjük meg ebből a készletből, annak is kétféle fegyverzettel felszerelt változatát . Az összeállítási utasítás jó. Van benne egy kiváló, részletes SAS  történet, 3db fényképpel; a SAS jeepekről különböző szögből, egy közeli a hűtőről, egy kép az álváz vége felől. Két fényképet láthatunk a kétféle géppuskával felszerelt összerakott jeep makettről. Ezt a kitet szintén bőven ellátták kiegészítőkkel, a sivatagban szükséges felszerelési tárgyakkal és két figurát is tartalmaz. Ezt a jeep változatot nem szabad kihagyni.


 

 

 

  TAMIYA #219   1 : 35 JEEP Willys MB 1/4 ton 4x4 TRUCK, TAMIYA #219

Elérkeztünk az utóbbi idők legszebben és majdnem a legpontosabban kidolgozott kitjéhez. Nagyot durrantott ezzel a kittel a Tamiya! Nem véletlenül dicséri mindenki. Az összeállítási utasítás jó. Itt már nem fecséreltek sok helyet a típus történetre. A doboz három keretet tartalmaz, feltűnően szép kidolgozásban. És ami a lényeg, kijavítottak egy pár súlyos hibát. Pl.: kivágták a hűtő alját, mint az igazin, így már rálátni az alváz első cső kereszttagjára, ami már hasonlít a Willys-ére. Végre majdnem alakhű a váltónál lévő kiemelkedés (lásd a jeep makettek 3), a hátsó ütköző anyagát elvékonyították (azért még lehet vékonyítani), bár még mindíg zárt. Szépen kidolgozott a szélvédő, gyönyörűek a kerekek és a laprugókat tartó kengyelek is. Sajnos az alvázon végig fut a sorja, ugyan így az első kereszttagon is. A hengerfejen a gyertyák besüllyesztve, nagyon szépen kidolgozva. Azért továbbra is megőriztek a rossz 'hagyományokból' is. PL.: a fényszórók továbbra is a hűtő oldalához vannak kapcsolva, mint a többi összes kitben, hiányoznak a rugós leszorítók, a pótkerék tartót faragni kell, a motorról hiányzik a gyújtáselosztó, az olajpumpa. Az akkumulátort itt is a motortér belsejébe kell beragasztani, pedig az alvázon lenne a helye (nem vigasz, de ez a rossz megoldás van mindegyik kitben ). Rossz a kézifék dobja, mert nem belső, hanem külső működtetésű volt (vagyis nincsenek azok a körkörös bevágások a paláston). Nincs vászontető, utánfutó. Sok felszerelési tárgyat kapunk, tandem kitet, tüzoltópalackot és vegyimentesítőt és egy figurát. Mindent összevetve ez egy nagyon jó készlet, de mégis elhibázták, hogy tökéletes legyen. Igazán nem kellett volna nagy befektetést eszközölni, vagy erőfeszítést kifejteni ezeknek a hibáknak a kijavítására.

Terry Ashley tesztje: http://www.perthmilitarymodelling.com/models/vehicles/tam35219.htm


 

 

 

  Tamiya Ford GPA jeep Amphibian  1 : 35 Ford G.P.A. Jeep U.S. Amphibian, Tamiya #43

Steven szerint ugyan az a minőség, mint fennt említett darabok. Ebből a típusból nem sokat látnia polcokon, talán még egy gyártó készíti. Ráadásul ezt a készletet már nem is gyártják. Itt- ott még fellelhető belőle, ha rákeresel az online model boltokra. (Én találtam). És most meg is vettem! Igaz nem boltban, hanem kézből a Neten keresztül. Nos nézzük a doboz tartalmát! A dobozban három keret van, két fóliában és az úszó test, valamint az  öszszeállítási utasítás, GPA történettel és a főbb jellemző adatokkal. Az egyik fóliában, egy db keret és (sajna) a szélvédő és a fenyszóró üvegek vannak összecsomagolva, kitéve a karcosodásnak. Ezen a kereten vannak a katonák (2db) és az egyéb felszerelések is, úgy mint; 1db Thompson, 1db M1 Garant, 2db tőr, 1db üza kanna, szerszámos doboz, 1db össze göngyölt vászon, 2db takaró  és 4db ütköző. A figurák elég szépen kidolgozottak, de sorjásak. A másik fóliában lévő két kereten vannak a jármű alkatrészei és ide tették be a matricát is. Ez nem biztos, hogy jó ötlet volt, az átlátszó darabok karcosodása miatt. A kidolgozottság szép, az akkori Tamiya minőségben, némi sorjával. Egyedül a kerekeknél a felnik középső kidudorodásán található némi hiba, de ez könnyen eltüntethető. Az úszótest is szép kidolgozású, bár egy enyhe beszívódás található a baloldal közepén. A matricával 3 féle jelzésű kétéltűt készíthetünk, két US Army-t és egy USMC-t.


 

 

   REWELL #03015  1 : 35 WILLYS JEEP, REWELL #03015

Valójában az Italeri kit van a dobozban, kiegészítve a drótvágóval, plusz sárvédővel, egy .50 cal. géppuskával, antennával és rádióval. Persze ez a készlet is magán viseli az összes hibát; hűtő alja zárt, tömör az első ütköző, a hátsó ütköző teljesen zárt és az anyaga vastag, a motorháztetőn középen pozitív a panel vonal, pótkeréktartóból ki kell vágni a háromszög alakú kivágásokat, a fényszórók a hűtő oldalán vannak, nem jelölték a keréknyomást a kerekek fölött, stb. Viszont a géppuskánál a markolatot külön adják kidolgozva, igy nem kell kifaragni a rést a fegyverház és a markolat között. A matrica is érdekes, van két csillag a motorháztetőre, amit a partraszálláskor használtak és speciális festéket használtak, ami a vegyitámadáskor elszineződik, (a csillag és a kör közötti színre nem mernék esküdni hogy megfelelő). Még nem találkoztam ilyennel egyik  kitben sem. A minőség az Italerinek megfelelően jó. 


 

 

 

     1 : 35 WILLYS JEEP-SK Model (PL)

  A kit egy régi Heller kit (ajaj!). Jeep tetővel utánfutóval, két figurával, Lengyel alakulatjelzéses matricával.


 

 

 

     1 : 35 Patton's jeep, Plus Model #243 (CZ)

Átalakító készlet a Tamiya jeep kithez. Patton jeepjét a "War Eagel" -t építhetjük meg vele. 9 db műgyanta alkatrész, fotómaratás és matricák találhatók a dobozban.


 

 

 

    1 : 35 Armoured Jeep Willys, Bilek #890 (CZ?)

A régi Italery kit van a dobozban, fotomaratással, matricával és 3db figurával kiegészítve. (Megérne egy rápillantást a tartalomra!)


 

ÚJ!!! / NEW!!! 

       1 : 35 U.S. 4x4 Truck BANTAM 40 BRC w/CREW, MiniArt #35014 /  SOVIET COMMAND CAR w/CREW #35048                                                                       

                

Na' végre megjelent! Van egy makett gyártó aki végre kiadta az Army által meghírdetett 1/4 tonnás felderítő/parancsnoki terepjáróra kiírt tenderen résztvevő három pályázó közül a Bantam megépített 4x4-ét, a Bantam BRC40-est. Ez a típus a Bantam végleges, harmadik változata ami a végső versenyben vett részt és a Ford GP-vel, mint tudjuk vesztett a Willys MB-vel szemben. Annak ellenére, hogy nem rendszeresített típus volt, számos helyen jelent meg a háború harcterein Afrikától az akkori Szovjetunióig. Nos nézzük mi van a dobozban. A grafikája szép, benne pedig egy celofán zacsiban van minden, 152 db alaktrész 4 db. öntőkereten, 1 db. matrica lap és egy összeállítási rajz. 3 db. keret szürke színű műanyagból. Ebből az egyik keretből a katonákat (5 db.) lehet elkészíteni. 1 db. átlátszó műanyag kereten a szélvédő és fényszóró üvegek  vannak. Az utóbbi kettő nem volt külön csomagolva (ahogy illene), hogy ne karcolodjanak össze. A típus ismertetéssel és történettel nem vacakoltak. Viszont ami nagyon pozitív, hogy a festékeknél több típust is megjelöltek egy táblázatba foglalva. Az alkatrészek így első látásra szépen kidolgozottak bár eléggé sorjásak, néhol a kilökő tüskék nyomai is látszanak. A sorjával az a baj, hogy sok nagyon kicsi alkatrész van benne, amiről nem lesz könnyű leszedni. Az egyik szembeszökő hiba a kerekekkel van. Ugyan is ezen az autón még nem volt szétszedhető "combat" felni. Az a rendszeresített jeepeken jelent meg. Ezt a hibát a csavarfejek eltüntetésével lehet javítani, bár nem tudom, hogy megéri-e a fáradságot. A karosszériával azonban van egy súlyosabb probléma! Valószínüleg a készítés során a mester darabon a baloldali panel az (ajtó kivágás felétől a hátfalig) kimozdulhatott a helyéből. Ezért a kész darabon is kijjebb van, emiatt a kaszni felső élén körbe futó keret a hibás oldalon nem áll ki a lemez síkjából. Van még egy "kis" gondom a műszerfallal is, ugyan is nem látom rajta a két műszert csak az adat táblákat. Szerintem véletlenül kihagyták!  A lemezből készült alkatrészek, úgy mint a hátsó ütközők, első fényszorók védőrácsa vastagok ezeket muszály lesz elvékonyítani. A figurák kidolgozottsága nekem nagyon tetszik. Úgy gondolom a fotómaratást készítő cégeknek megint bővűlni fog a választéka. Mindezeket figyelembe véve mindenkinek ajánlom ezt a kitet (már aki szereti a jeepeket). Ajánlom, hogy előtte keressetek rá a neten a típusra tanulmányozás céljából. Sok jó képet lehet találni, érdemes utána nézni, már csak a festés miatt is.


   Rewell 1:35 #03029  1 : 35 WILLYS JEEP, REWELL 03029


 

 

   Verlinden 1:48   1 : 48 jeep, Verlinden


   Verlinden 1:48 Follow me jeep    1 : 48 "Follow Me" jeep, Verlinden


   Frog Willys MB jeep 1:48  1 : 48 Willys Jeep MB, Frog 


 Hasegawa 1/48 Follow Me jeep   1 : 48 Hasegawa Follow Me jeep Willys MB

 


 

 

   AMC 1:72 Willys Jeep MB Ambulance  1 : 72 Willys Jeep MB "Ambulance", AMC models


   AMC 1:72 Willys Jeep MB   1 : 72 Willys Jeep MB "Follow Me", AMC models


   AMC 1:72 Willys Jeep MB   1 : 72 Willys Jeep MB "Rockets", AMC models


   jeep   1 : 72 Willys Jeep MB "Trail", AMC models


   HASEGAWA 1:72 U.S. Jeep Willys M.B. Cargo/37mm Gun  1 : 72 U.S. Jeep Willys M.B. Cargo/37 mm Gun, Hasegawa

Steven írja: Ez egy fröccsöntött kit. A kidolgozottsága nem olyan jó, mint más 1:72 kiteknek. A hűtőrács egy kicsit nagy, az oldalsó fényvisszaverők túlméretezettek és ki kell dolgozni a motorháztető leszorítókat is. Azonban ezeket és a többi más hibákat is könyen ki lehet javítani. Adnak nekünk egy Bantam utánfutót, egy 37 mm ágyút és 8db GI figurát.


   AIRFIX WILLY'S JEEP 1:72  1 : 72 Willy's Jeep, AIRFIX 

   A kit tesztje: http://misc.kitreview.com/armourreviews/jeep72reviewgp_1.htm


   Academy WWII Ground Vehicle Set 1:72  1 : 72 WW II Ground Vehicle Set, Academy


  Airfix Buffalo Amphibian & jeep 1:72  1 : 72 Buffalo Amphibian & jeep, Airfix


  Academy 1:72  1 : 72 Academy


 

    1 : 35 (?) JEEP AMBULANCE, TESTORS-ITALERI

Sajna semmit sem tudok erről a kitről. Elég réginek tűnik.

 


 

 

 

   1 : 35 SEE BEE JEEP, PLUS MODEL #241 (CZ)

Átalakító készlet; 8db műgyanta alkatrész, fotómaratás. (Ez is jó lehet!)


 

A kit tesztje: http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2884:bronco-jeep-w37mm-at-gun-m3a1&catid=34:new-releases&Itemid=58


 

A kit tesztje:  http://www.modelarmour.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2871:bronco-gpw-4-ton-4x4-utility-truck-trailer-a-crew&catid=37:kits&Itemid=60


   A kitet Terry Ashley tesztelte: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/cyberhobby/ch6681.html


 

A kitet Terry Ashley tesztelte: http://www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/dragon/dr6714.html


 


 

 

Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS    *****    Ipari elektronkia szerviz, villamos kéziszerszám javitás, érintésvédelmi felülvizsgálat. elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Minden lány egy kicsikét királylány, minden Fiú kicsit hõs lovag. - FRPG    *****    | WATTPAD | Egy neves gimnázium, egy gazdag, arrogáns srác és egy ösztöndíjas lány nem mindennapi szerelme | WATTPAD |